Biografi

Hanna er født og opvokset i Akureyri, nord Island. Hendes kærlighed til musik og sang kommer ikke fra fremmede. Begge forældre spillede klaver, og sammen med en sangglad søskendeflok på fem blev der meget ofte sunget i hjemmet. Her lagdes grunden til Hanna's ubrydelige kærlighed til de elskede islandske fædrelandssange.

 

Som barn gik Hanna til klaverspil, men det blev guitaren som blev hendes trofaste følgesvend og en vigtig del af hendes musikalske univers. Stemmen blev udviklet, først i skolekoret og senere i ungdomsskolens kor. De seneste mange år har et kor i Svendborg haft glæde af Hanna's stemme.

 

I efteråret 1975 flyttede Hanna, med sin mand Gisli og sønnen Emil på 4 år, til Danmark. Et par år senere fik de endnu en søn, Michael. Mens ægtemanden, som kaptajn i handelsflåden, sejlede verden rundt, passede hun hus og børn. Indimellem var hun og sønnerne med ude at sejle i flere måneder.

Akureyri, Eyjafjörður, Ísland

Da Hanna dengang af vind og vejr, ombord i et islandsk fragtskib, blev ført afsted fra Island til Danmark, nærmere bestemt Svendborg, var hun ikke klar over at dette fjeldløse land i årene fremover skulle blive hendes andet fædreland.

 

En gammel drøm om at synge og skrive sange blev stærkere med årene. Her i sit nye land lærte hun savn og længsel at kende. Savnet af, og længslen efter mand, familie, fædreland og den kultur og natur hun var vokset op i. Igennem flere år puslede hun med at synge og at lave sange, og tankerne om, og lysten til, at gøre noget mere ved musikken, at blive mere og mere konkrete.

 

I Svendborg var Visens Venner stedet hvor hun i 1980 første gang oplod sin røst for et større publikum. Hanna's søster Ragna Stina var i mellemtiden flyttet til Danmark, og sammen sang de Hanna's egne melodier til gamle kendte islandske digte, samt digte af Halfdan Rasmussen. Med deres tostemmige sang blev de godt modtaget alle steder de tog ud og spille.

 

Siden begyndte Hanna uden søsteren, at spille sammen med forskellige musikere i Svendborg, både som duo og trio, og i 1889 udgiver Hanna sin første CD.

 

Danske, Islandske & nordiske viser og sange

Gully Hanna Ragnarsdottir 2014            GisliG Web design